Disputen

Het Heeren- en mannendispuut “Oranje Boven”

Platvloers doch beleefd, dat zijn de Heeren en Mannen van het dispuut “Oranje Boven”. Sinds de oprichting in 1989 draagt dit dispuut bij aan de studentikoosheid binnen de muren van de sociëteit, daarmee is “Oranje Boven” het oudst actieve dispuut binnen de HSV. Gewapend met het oranje vest en meters bier zijn de studentenheren niet te missen op de borrelvloer.

“Sermo datur cunctis animi sapientia paucis”. Is het credo welk Oranje Boven voert. Hetgeen zoveel betekent als “Het woord is aan vele gegeven, de wijsheid van geest door weinigen verkregen.”

Damesdispuut Club 69

Klasse, stijlvol en charmant. Dat zijn de drie woorden die passen bij het Damesdispuut Club 69. Op 8 juni 1990 werd het dispuut door vijf dames opgericht, dit maakt club het oudste damesdispuut van de H.S.V. Na al deze jaren vormen zij nog altijd een hechte groep.

”Perversitas Regit Omnes” is het credo welke het Damesdispuut Club 69 voert. Hetgeen zoveel betekent als ”Perversiteit Regeert Alles.”

Het dispuut der Haagsche Vikingen

Het enige gemengde dispuut van de Haagsche Studenten Vereeniging is het dispuut der Haagsche Vikingen. Het dispuut der Haagsche Vikingen is opgericht op 4 november 1994.
Een heerlijk georganiseerde chaos is het als de Vikingen samen komen. Onder leiding van de Grootvizier varen zij met de rood met witte vlag door het leven.

De Vikingen leven volgens hun credo en dat luidt als volgt: ‘Bibo et Fumo dunc gleimo septimo est’ hetgeen wat zoveel betekent als “Drinken en roken tot in de zevende hemel”

Het Heerendispuut der Haagsche Studenten Vereeniging ‘de Jongeheer’

Met broederschap en studentikoze brutaliteit hoog in het vaandel drukt Het Heerendispuut der Haagsche Studenten Vereeniging “de Jongeheer” al meer dan 20 jaar zijn stempel op de borrelvloer van sociëteit ‘Megara IV’. In die jaren hebben de Heeren die staan zich op alle fronten ingezet voor de H.S.V. en een legendarische status bereikt met befaamde dispuutsvakanties en diners.

Als je het doet, doe je het goed of je doet het niet.

Het damesdispuut Elle Forte

Damesdispuut Elle Forte domineert al meer dan 25 jaar de sociëteit! Te beschrijven als stoer, actief en vrouwelijk zetten we onze toon op de Haagsche Studenten Vereeniging. Dat we onszelf Elle Fortes noemen, is dan ook geen verrassing als je een sterke vrouw bent!

Wij genieten van het leven en het liefst met elkaar. Ons credo luidt daarom als volgt: “Vivamus dum licet esse bene”! Hetgeen zoveel betekent als: “Leef erop los zolang je kunt, het is je maar even gegund”.

Het damesdispuut Illuminata

Het jongste damesdispuut van HSV: Het Damesdispuut Illuminata! In 2008 is het dispuut opgericht door drie sterke vrouwen die de basis hebben gezet voor nu alweer twaalf lichtingen aan Donna’s. Het dispuut staat voor verlichting en onafhankelijkheid. Samen organiseren zij allerlei activiteiten en maken zij het dispuut elke dag een stukje mooier

“Wij gaan ervoor, wij staan ervoor, wij gaan verlichten!”