Commissies

Commissie van de Sociëteit

De Commissie van de Sociëteit is het sociëteitsbestuur van de Vereeniging. De C.v.d.S. overziet in de nachtelijke uren het sociëteitsbeleid. Ze ziet erop toe dat alle Leeden de vele mores en tradities die de H.S.V. rijk is ook daadwerkelijk respecteren, gestrekt met de bevoegdheid in te grijpen als deze worden geschonden. Ze is verantwoordelijk voor de bar met alle bijkomstigheden als inkopen en verkopen. Overdag draagt het Sociëteitsbestuur ‘de Commissie van de Sociëteit’ zorg voor het complete bedrijfsmatige gedeelte van Sociëteit ‘Megara IV’.

Promotiecommissie

Zin in een borrel? Anders wij wel! De Promotiecommissie zorgt elk jaar voor de állerleukste open feesten door het hele jaar heen. Tijdens de open maand aan het begin van het studie jaar, zul je ons (bijna) elke avond vinden op onze Sociëteit. Elke dag organiseren we dan een activiteit of feest voor de (nieuwe) studenten in Den Haag! Wil je lid worden? Heb je vragen over onze prachtige Vereeniging? Wij staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden! Vragen over lid worden? proco@dehsv.nl of +31 702211576

Almanak Commissie

De Almanak Commissie maakt een almanak ter gelegenheid van het lustrumjaar met een terugblik op de afgelopen jaren. In de almanak vind je alle gebeurtenissen en herinneringen van de afgelopen jaren. Verder vind je er van alles met betrekking tot de HSV, haar bestuursorganen, sociëteit, disputen, Leeden en nog veel meer! Voor het maken van de almanak is er veel nodig wat een heel leuk en creatief proces is. Het kost dan ook zeker wat tijd om een almanak te realiseren, maar het is uiteraard de moeite waard om samen met elkaar op deze memorabele momenten terug te kijken!

Media Commissie

De mediacommissie zet zich in voor het maken van beeldmateriaal. Door het maken van foto’s en video’s tijdens onze activiteiten, creëren wij de mogelijkheid voor onze Leeden en externen om hier later op terug te kijken. Zo worden de momenten die met elkaar gedeeld worden op creatieve wijze vastgelegd. Hierbij kun je denken aan foto’s en video’s van themafeesten, sportactiviteiten, gala’s en meer. Bovendien communiceert de mediacommissie grotendeels met de promotiecommissie, webcommissie en de Euclides commissie. Door de samenwerking tussen deze commissies, verschijnen er foto’s en video’s op onze sociale media, in ons Vereenigings-kwartaalblad, en worden deze gedeeld onder Leeden en/of externe partijen.

Pand Commissie

De Pand Commissie, oftewel PaCo, is de commissie binnen de H.S.V. die het algemeen onderhoud bijhoudt. Is er een kruk kapot? PaCo! Werkt er een kraan niet goed? PaCo! Wanneer er iets kapot is, zorgen wij ervoor dat het zo snel mogelijk gerepareerd is. Ook hebben wij oog voor innovatie, en verbeteren wij het pand wanneer wij zien dat er iets verbeterd kan worden. Kunnen wij het maken? Nou, en of!

Lichamelijke Ontspannings Commissie

De Lichamelijke Ontspannings Commissie ziet het als haar taak om door het jaar heen verschillende uitjes en activiteiten te organiseren voor de leeden van de H.S.V. Deze uitjes vinden zowel binnen als buiten de muren onze sociëteit plaats en variëren van simpele maar altijd vermakelijke activiteiten zoals een beerpong toernooi of bowlen op Scheveningen, tot grotere activiteiten zoals kanoën door de binnenstad van Den Haag, het HSV voetbaltoernooi en sportdagen met verschillende clinics. Om voor elk lid wat leuks te organiseren, worden er ook activiteiten georganiseerd die bijvoorbeeld meer met creativiteit te maken hebben dan met sport.

Ski Commissie

De Ski Commissie organiseert jaarlijks dé wintersportreis van de H.S.V. Ieder lid is welkom om mee te gaan op deze reis, ook zij die (nog) niet ervaren zijn op de ski’s of op een snowboard. Zo is er de mogelijkheid om les te nemen of om alleen mee te gaan voor de zon en de après-ski. Van Val Thorens in Frankrijk tot in Tirol in Oostenrijk; geen enkele piste is veilig voor de doorgewinterde wintersporter liefhebbers van de H.S.V. Daarnaast organiseert de SkiCo ook uitjes naar de Uithof en Snowworld om te ski- en snowboard kunsten op te kunnen frissen.

Tuinonderhoudscommissie

De tuinonderhoudscommissie houdt zich bezig met de achterkant van de H.S.V. Er bevindt zich daar namelijk een prachtige groenvoorziening, die in al haar doen ordelijk, keurig en schoon moet zijn. Daarnaast zijn de groene vingers van de ToCo altijd bereid helpende handen aan te bieden als andere commissies deze nodig hebben. Als kers op de taart organiseert de ToCo overheerlijke BBQ’s in de tuin om de leden dichter bij de prachtige groenvoorziening van de H.S.V. te brengen.